8 gode grunde til at spise ingefær

IngefærDet er meget normalt at vi her om vinteren føler os en smule sløje, og det hænder engang imellem at det sker på dage hvor man bare ikke har lyst til at være syg. Hvad gør man så når sygdommen er ved at ramme en? Er der en hurtig metode der kan lindre diverse smerter? Det er der, og svaret er ingefær.

Ingefær er med til at gøre en masse gode ting for kroppen, da den indeholder en masse vitaminer, og vitaminer er selvfølgelig altid en god ting. Derudover bliver ingefær brugt i både madlavning og til medicin, og har derfor i mange år hjulpet os mennesker. Det kan være svært at forestille sig, at ingefær kan være så hjælpende på smerter og andre problemer, men det kan det altså.

1. Ingefær lindrer problemer med mave og tarm

Ingefær regnes for én af de mest effektive kure mod problemer med maven. Hvis du bruger ingefær i din kost, kan det være med til at sikre dig imod mavebesvær, oppustethed, diarré og kolik (for babyer). Ingefær øger endvidere din mæthedsfornemmelse og søger for at næringsstoffer optages bedre i dit blod.

Ingefær er specielt godt, hvis du lider af mavesmerter, det kan være alt fra kramper til diarré, der kan ingefær være løsningen på dit problem.

2. Ingefær kan kurere og forebygge sygdomme

Ingefær fortynder dit blod så chancen for hjertesygdomme er væsentligt mindre, så på den måde kan ingefær også være med til at reducere muligheden for sygdomme.

Ingefær er også en rigtig god måde at helbrede kvalme på, så lider du af køresyge, luftsyge eller søsyge, så kan ingefær også hjælpe dig her. Køb evt. ingefær i pulverform, det gør det nemt at indtage en smule inden du skal på landevejen eller havet.

Er du gravid – specielt i begyndelsen af graviditeten – så anbefaler vi også denne virksomme rod, da ingefær kan mindske risikoen for fosterskader, samtidig med at den lindrer de gener, man ofte har i forbindelse med en graviditet.

Ingefær er blodfortyndende, og kan derfor være med til at forebygge hjertekar-sygdomme.

3. Ingefær formindsker smerte og inflammation

Ingefær mod smerterIngefær har såkaldte anti-inflammatoriske egenskaber. Det vil sige at du, hvis du hører til dem, der ikke bryder sig om, at spise smertestillende piller, i mange tilfælde kan indtage ingefær i stedet. Hovedpine, menstruationssmerter og smerter i muskler, led og ryg. Prøv med ingefær og se, om ikke det hjælper dig. Har du meget hovedpine og problemer med at sove, så prøv at slutte dagen med en kop te, hvor du snitter noget ingefær i.

4. Ingefær kan forebygge visse former for kræft

Her skal vi nok begynde med at sige at ingefær ikke kan kurere kræftsygdom, og at man som kræftsyg altid skal følge sin læges råd.

Men når det er sagt, så har undersøgelser faktisk vist, at ingefær kan være med til at bremse væksten af visse former for kræftceller, og desuden formindske risikoen for tyktarmskræft. Ingefær kan også medvirke til at mindske risikoen for de andre kræfttyper.

Årsagen til denne effekt er, at ingefær indeholder ret kraftige antioxidanter.

5. Ingefær styrker dit immunforsvar

Ingefær styrker immunforsvaret

Det er vinter og mange af os kæmper med forkølelser og influenza gennem hele sæsonen. Ingefær er meget rig på zink, magnesium og krom. Disse mineraler stimulerer din blodcirkulation og formindsker dermed risikoen for feber. Kombinér evt. ingefæren med citron i form af te, og du har både en dejlig smag og en sund cocktail af gode stoffer fra ingefær og citron, der gerne skulle kunne holde dig sund og rask året igennem.

6. Ingefær smager godt i maden

Ingefær i maden

Udover at have en masse gode effekter på dit helbred, så er ingefær også et alsidigt krydderi til din madlavning, og kan bruges i alle retter, samt kager og desserter. Ingefær har en meget karakterisk smag, der på én gang er både sød, bitter og krydret.

7. Ingefær hjælper dig med at tabe de overflødige kilo

Hører du til de af os, der kæmper lidt med for høj vægt og gerne vil tabe dig? Så er ingefær også en nyttig hjælper – naturligvis i samarbejde med andre metoder til vægttab. Det er nemlig sådan, at ingefær fremmer din mæthedsfornemmelse. Det vil sige at putter du ingefær i din kost, skal der ikke så mange kalorier til for at få dig til at føle dig mæt. Ingefær er i sig selv meget kalorielavt og hjælper desuden med at forøgestofskiftet og forbrænde fedt hurtigere. Så vil du gerne både tabe dig og være mere sund, så kan ingefær-roden være med til at slå adskillige fluer med ét smæk.

8. Ingefær kan også forbedre dit sexliv

Ingefær forbedrer sexlivet

Som om alt det ovenstående ikke var nok, så er ingefær også et såkaldt afrodisiakum på linje med f.eks. rødvin og chokolade. Det vil sige at ingefæren forøger din følsomhed og øger blodcirkulationen, hvilket har direkte virkning på sexlysten. Så glem ikke ingefær, næste gang du laver en romantisk middag for to.

Naturlæger anbefaler, at det daglige indtag af ingefær helst ikke skal overskride 4 g. pr. person.

Add Comment