Stresset? Sådan håndterer du din stress

Føler du dig stresset for tiden, føler du ikke at du kan nå det hele og at der bare er for meget at se til. Det kan være svært at få en hverdag til at hænge sammen, der er familie at se til, der skal være tid til børn, deres lektier, rengøring, madlavning, arbejdet og alle de andre småting. Her giver vi dig et par gode råd til at bekæmpe stress bedst muligt.

Planlæg dig ud af stress

En af de nemmeste måde at få styringen tilbage i dit liv er at være god til at planlægge. Det betyder at du er nødt til at tage fat i en kalender og begynde at få styr på alle dine gøremål og organisere dit liv mere. Du vil hurtigt opdage at du sikkert kan flette ting sammen og at der dermed bliver mere tid og overskud i hverdagen. Når du begynder at organisere og tage styring over din tid, fremfor at den har styring over dig, så vil du opdage at der er små huller hvor du enten kan få gjort nogle af de ting du føler stresser dig alt på anden måde få dem af vejen. Når du føler at du har kontrollen igen, så har du mere energi til at smile og du har mere overskud til livet igen.

Træk vejret

Meditation har længe været kendt som en god genvej til at bekæmpe stress, men mange overser den simple løsning det er at trække vejret dybt og vil hellere finde mere komplicerede løsninger. Når du fokuserer på din vejrtrækning glemmer du for en tid alt andet, du giver din hjerne mere ilt og dermed også lidt ny energi. Det er simpelt at trække vejret dybt, det koster dig ikke noget og du kan gøre det alle steder fra. Der er ingen begrænsninger på hvor og hvornår du kan gøre det og det kan altså gøre rigtig meget for at sænke dit stressniveau.

Få rigeligt med søvn

Får du nok søvn? Rigtig mange danskere for ikke nok søvn, vi sidder for længe op og ser ligegyldige programmer i fjernsynet og når fjernsynet er slukket, så skal feedet på instagram og facebook lige tjekkes ud. For familier med små børn er der også problemer med at man ikke får nok søvn, skal man derefter op på arbejdet dagen efter så er det svært at præstere hvis ikke man har nok energi og har sovet dårligt om natten. Læs flere tips til hvordan du klare livet med små børn og lidt søvn på Stjernebarn.dk og babyhimlen.dk.

Add Comment