Lev et smukt liv uden at være bekymret for døden

glad

Der findes mange forskellige former for angst, men de har alle én ting tilfælles; ingen form for angst er sjov at leve med. Angst er en overvældende følelse af at verden omkring en trænger sig på, og at man selv sidder fast midt i det hele. At man er magtesløs, fortabt og alene, og at man ikke har redskaberne til at slå sig løs fra angsten. Man kan være angst overfor mange ting. Der findes på den måde både social angst, eksamensangst, OCD, PTSD og meget mere. Nogle mennesker er bange for døden, og du kan læse mere om dødsangst her.

Dødsangst

Dødsangst kan komme og gå, og i nogle perioder kan ens angst for døden være mild, mens den andre gange er altovervældende. Det kan for eksempel ske, hvis en person tæt på en dør, eller hvis man oplever sygdom i sin omgangskreds. Det er på mange måder almindeligt at have tanker om døden. For hvis der er én ting, vi er sikre på, vil ske, så er det, at vi alle skal dø på et eller andet tidspunkt. Og mens mange kan være lidt bange for at dø, så kan denne angst udvikle sig til at være kæmpe stor hos nogle mennesker. Og så er det nødvendigt, at man begynder på en behandling mod dødsangst. Symptomerne for dødsangst kan være hjertebanken, sved, rysten, en følelse af at blive kvalt, ondt i maven og meget mere. Generelt kan symptomerne på dødsangst variere meget fra person til person.

Behandling

Det første skridt mod at blive bedre er selvfølgelig at opsøge hjælp, men netop dette skridt kan for mange være det allersværeste. Det handler om at indse, at man ikke har det godt, og at man gerne vil få det bedre. Det handler om at række ud til andre og dele sine bekymringer. Kun sådan kan man forvente at få det bedre. Behandling mod dødsangst kan foregå meget forskelligt, og nogle psykologer behandler dødsangst ved hjælp af metakognitiv terapi. Her er målet ikke at lære en patient at leve med sin angst, men at fjerne angsten fuldstændig. Metakognitiv terapi går ud på at finde frem til roden af ens problemer og lære personen, hvordan han skal tackle sin angst. Det handler på den måde ikke om at symptombehandle, men om sammen at finde frem til konstruktive måder, hvorpå man kan modarbejde angsten. Der er altid en grund til, at man er angst, og på den måde skal man også behandle den bagvedliggende årsag for at kunne fjerne angsten.

Add Comment