Det er vigtigt at få snakket om tingene

Samtaleterapi

Når du oplever svære ting, så er det vigtigt at få talt om dem. Det værste man kan gøre, er at gå med alle tankerne for sig selv. På denne måde får man ikke bearbejde de svære oplevelser, hvilket kan medføre langvarige psykiske problemer.

Ofte er det nok at tale med venner og familie, men der er også mulighed for samtaleterapi hos en psykolog. Fagpersoner har nogle gode værktøjer, som de kan bruge til at hjælpe dig videre. 

Depression er blevet en folkesygdom

Der er flere danskere end nogensinde, som lider af depression. Det er med til at forringe livskvaliteten for utroligt mange mennesker, og får nogle vedkommende bliver det helt invaliderende.

Depression er dermed blevet et kæmpe samfundsproblem, og er den ene sygdom, som koster samfundet flest penge.

Det er svært at sige noget om stigningen i depression, men mange eksperter mener det er vores krævede og stressede hverdag, som vi har svært ved at klare. Det behøver altså ikke være enkeltstående voldsomme hændelser, som udløser depressionen. 

Tal med venner og familie

Når du oplever noget tragisk eller voldsomt, så tal med dine venner og familie om dette. På denne måde hjælper du dig selv via samtaleterapi, da det virker beroligende at tale om tingene i sikre og trygge omgivelser.

Det kan også være, at du ikke har oplevet noget voldsomt, men du bare har fået det dårligt af din hverdag. Det kan være en del sværere at tale om, da man så ikke har noget specifikt at pege på som årsagen. Her er det dog ligeså vigtigt at få talt om tingene, og man skal endelig ikke skamme sig over ens situation.

Samtaleterapi med en psykolog

Selvom det er rigtigt godt at tale med venner og familie om tingene, så er det bare ikke sikkert det er nok. Af og til har man brug for professionel hjælp fra en psykolog, da de er uddannet i at hjælpe i disse situationer.

Forskere har vist, at samtaleterapi fra en psykolog kan have utroligt positive effekter på depression. Psykologen kan via de rigtige metoder lede samtalen i en helende retning, hvor du roligt kan få bearbejdet årsagen til din sindstilstand.

Man kan sammenligne det med at tage en bog ned fra hylden, og så kigge i den. På denne måde vælger man bevidst at se på problemet i trygge omgivelser, hvilket giver hjernen ro. Den lærer hermed, at du kan tale om tingene uden det bliver farligt.

Hvis du ikke bevidst arbejder med disse ting, så vil de fylde langt mere. Du kan ikke tvinge dine tanker til at tænke på andre ting, de bliver simpelthen ved med at fylde mere og mere, hvis du ikke bevidst ser tingene i øjnene.

Det svarer til, at du ikke må tænke på en hvid kanin. Det eneste du kan tænke på lige herefter er en hvid kanin. Du kan simpelthen ikke styre dine tanker, sådan virker hjernen ikke. Derfor er samtaleterapi ofte en glimrende løsning, da du hermed selv kan tage tankerne frem og forholde dig til dem med kærlig og professionel hjælp.

Add Comment