Sidste skud på slankestammen

Er du en af de mange danskere, der har prøvet et utal af slankekure uden held? Går det altid på samme måde: en stærk start fuld af gå-på-mod, efterfulgt af den uundgåelige opgivelse af slankekuren? Det er simpelthen for vanskeligt i længden! Fortvivl ikke; der findes nu en slankekur, der muligvis kan være et svar på dine bønner. Et ord… Middelhavsslankekuren.

Tip: Besøg slankekur.dk og find den slankekur der virker bedst for dig.

Middelhavsslankekuren:

Befolkningen i middelhavslandene ELSKER at spise, og det er skam forståeligt nok. Middelhavsområdet har med det gode klima, nogle af bedste råvarer i hele Europa, hvilket efterlader tydelige spor på middagsbordet. Middelhavskøkkenet, og især italiensk mad, er som bekendt populært over hele verden. Hvad du måske ikke vidste er, at undersøgelser viser, at middelhavsmad faktisk også er en fantastisk slankekur, der kommer med et ordentligt boost til sundheden oveni. Undersøgelser viser faktisk, at middelhavsmad kan reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme, Parkinsons, Alzheimers og endda kræft.

Ingredienser, ingredienser, ingredienser

Middelhavsslankekuren bygger på traditionelle ingredienser, som altid er blivet brugt i området. I modsætning til mange andre slankekure, så er denne slankekur ekstremt fleksibel. Det handler nemlig ikke så meget om, at følge et fastsat program, men snarere om ingredienser; og stort set kun fantasien sætter grænserne. En slankekur med middelhavsingredienser er lige så varieret som selve området; så uanset om du er til italiensk eller græsk inspireret mad, så er valget helt op til dig. Du kan endda kombinere de bedste elementer – helt efter egen smag. En slankekur med middelhavsingredienser indeholder:

  • Masser af lækre nødder: mandler, valnødder , cashewnødder eller pistacienødder. Du kan også spise jordnøddesmør eller tahini (lækker sesamfrø mos) på et stykke fuldkornsbrød.
  • Pas på smørret: udskift smørret med olivenolie: ud med det usunde smør, og ind med den velsmagende og sunde olivenolie. Olivenolie er perfekt til stegning, og er desuden utroligt lækkert at dyppe sit brød i (blandet med lidt balsamico).
  • Spis mere fisk: frisk fisk er super sundt, og sprængfyldt med Omega-3. En god idé er at vælge en lokal type fisk, hvilket giver dig et friskere produkt og er bedre ved miljøet.
  • Hold igen med salt, og udskift med krydderier: krydderurter og krydderier giver virkelig dit måltid et pift. Mange krydderier er desuden forbundet med sundhedsfremmende effekter; så spar på saltet, og fokuser på krydderurter og krydderier i stedet.
  • Undgå de røde bøffer og pølserne: prøv i stedet fisk og fjerkræ.
  • Skift til de lettere mejeriprodukter: dette er måske det sværeste for mange. Udskift den gamle sød- eller letmælk med skummetmælk. Forsøg desuden at spise ost med lavt fedtindhold og fedtfri yoghurt i stedet for ymeren.
  • Snup et glas vin: mange undersøgelser viser, at et enkelt glas (især rød)vin sammen med ens måltid, er rigtig godt for helbredet. Du skal selvfølgelig ikke tvinges til at drikke, hvis du ikke drikker. Vinen kan f.eks. udskiftes med en mørk druesaft eller solbærsaft.

Middelhavsslankekuren er ikke blot velsmagende, men også godt for helbredet. Hvis du først skifter til denne type mad, så er chancerne gode for, at du aldrig vender tilbage til dine gamle spisevaner; og så mister du oven i købet de ekstra besværlige kilo.

Add Comment