Dit ansigt er et landkort over din sundhed

Undrer du dig over, at den samme pestilens af en bums altid dukker op det samme sted igen og igen? For at vinde kampen over den ubudne gæst, skal du give din generelle sundhedsstatus et eftersyn. Urenheder eller problemhud bestemte steder i ansigtet kan nemlig skyldes ubalance i kroppens systemer. Med metoden facemapping kan du blive klogere på, hvad din hud prøver at fortælle dig om din sundhed.

Hvad er facemapping?

Facemapping er en måde at inddele ansigtet i forskellige områder på. Hvert område repræsenterer bestemte systemer i kroppen. Metoden stammer fra gammel kinesisk medicin. Mange kosmetologer bruger teknikken til at identificere problemområder, men du kan også selv alliere dig med et spejl og lade dig guide af de symptomer, du finder i de forskellige områder.

De 6 primære områder

Dit ansigt kan opdeles i seks primære områder: panden, området mellem dine bryn, næse, kinder, området omkring munden og hagen.

1: Panden

Har du urenheder i panden i området over øjenbrynene, kan det være tegn på, at din lever eller galdeblære er på overarbejde. Prøv at spise en mere ren kost uden for meget forarbejdet mad og junkfood. Minimér generelt mængden af fedt i din mad.

Hvis urenhederne sidder i hårgrænsen, kan det betyde, at din shampoo tilstopper porerne, eller at du ikke er grundig nok med bruseren, når du skyller shampooen ud.

2: Mellem brynene

Hvis du oplever urenheder, rødmen eller eksemlignende hud i området mellem øjenbrynene, kan det være tegn på, at du drikker for meget alkohol eller ryger for meget. Det kan også indikere, at du spiser for meget fed mad. Minimér rygning og alkohol, og skær ned på fedtholdige madvarer som fx smør og fed ost.

3: Næse

Selvom det lyder en anelse mystisk, er din næse ifølge kinesisk medicin forbundet med lunger og hjerte. Oplever du problemhud på næsen, skal du skære ned på krydret mad, kød og salt og i stedet spise frugt, grønt og nødder. Hvis I ikke allerede har adgang til frugt på din arbejdsplads, kunne du foreslå en frugtordning. Mon ikke velfungerende lunger og hjerte er et godt argument?

4: Kinderne

Har du urenheder eller problemhud på venstre kind, skal du sørge for at spise mad, der indeholder godt med væske, fx agurk eller melon. Området er også forbundet til leveren, så undgå stressende arbejde mellem klokken 13 og 17, hvor leveren er svagest.

Udbrud på højre kind indikerer, at dine lunger ikke er helt i topform. Styrk dem med vejrtrækningsøvelser og sørg for at få motion, der giver sved på panden. Problemer på højre kind kan også være tegn på, at du har en lidt for sød tand. Hold igen med både sukker, alkohol og mælkeprodukter (pga. mælkesukker).

5: Omkring munden

Problemhud omkring munden kan indikere, at din fordøjelse ikke fungerer optimalt. Skær ned på krydret og fed mad og få masser af frugt, fibre og grønt indenbords. Hvis du giver den gas med frugt og grønt, vil du også opnå en strålende hud og endda opleve en naturlig anti-agingeffekt.

6: Hagen

Udbrud på hagen er relateret til dit hormonsystem eller stress. Du kan forsøge med et tilskud af omega-3-fedtsyrer og overveje at få tjekket dine hormontal. Og sørg for at mindske stress og bekymringer.

One Response

  1. Signe Dalsgaard september 10, 2019

Add Comment