Derfor er det vigtigt at bruge kondom

par

Det er vigtigt, at man husker at beskytte sig, når man er seksuel aktiv.

Det har man sikkert fået at vide flere gange som ung enten af ens forældre, i skolen eller via artikler.

Mange unge synes, at det er et pinligt emne at tale om, men voksne siger det ikke for at gøre en pinlig berørt, men netop for at det er vigtigt at huske at beskytte sig. Mange unge der har lært at beskytte sig med kondom fra ung af, de er som regel også gode til at beskytte sig, når de bliver ældre.

Det kan kondomer beskytte dig imod

Kondomer kan beskytte en imod forskellige ting.

Graviditet – her findes der også andre måder at beskytte sig på. Blandt andet pessar, p-piller og minipiller.

Kønssygdomme – det er blandt andet klamydia, herpes, HIV, AIDS og syfilis og mange andre kønssygdomme.

Forskellige konsekvenser af kønssygdomme

Det er vigtigt at beskytte sig seksuelt, da der er konsekvenser ved at få en kønssygdom. Man kan selvfølgelig blive behandlet for nogen af sygdommene. Men fx klamydia kan behandles medicinsk, men man kan risikere at blive steril på trods af, at man er blevet helbredt fra klamydia.

De fleste kender til HIV og AIDS, og de sygdomme kan ikke helbredes. Det er en sygdom, som man altid vil have, og der vil være store konsekvenser i fremtiden. Selvom man får en fast partner, så kan man aldrig dyrke ubeskyttet sex. Hvis man bliver gravid, så risiker man at overføre sygdommen til ens barn.

Vælg et kondom af god kvalitet

Et kondom er ikke bare et kondom. I Danmark overholder kondomer nogle bestemte regler omkring sikkerheden. Man skal derfor undgå at købe kondomer i udlandet, da de ikke altid overholder de samme regler, som de danske kondomer gør.

Et mærke, der er kendt for deres gode kvalitet indenfor kondomer, det er mærket RFSU.

RFSU er kendt for deres gode kvalitet, og for det store udvalg af forskellige kondomer.

Det behøver ikke at være kedeligt at bruge kondom

Nogen mænd synes, at sex ikke er så godt, når der bruges kondom, men i dag findes der mange forskellige kondomer. RFSU har blandt andet et kondom, der hedder RFSU Nøkken, som er et tyndt kondom, der er med til at øge følelsen for både kvinden og manden.

De har også kondomet RFSU True Feeling, som er det tyndeste kondom, som man kan få. Det har en tykkelse på kun 0,04 mm.

Det behøver langt fra at være kedeligt at bruge kondom. I dag findes der så stort et udvalg af kondomer, som kan være med til at give en bedre følelse under sex.
RFSU Power Boost Kondomer har flere gode effekter. Den kan forbedre erektion, øge den seksuelle nydelse samt er med til at give en mere intens følelse.

Det er bare med at prøve at kaste sig ud i det og prøve nogle forskellige kondomer. Sådan finder man ud af hvilke kondomer, der passer bedst til en selv og ens partner.

Add Comment