Hvad sker der, hvis man går i sko, der ikke passer?

Vi har alle prøvet det der med at finde det perfekte par sko for så at finde ud af, at de kun findes i en størrelse for lille. Man kan blive fristet. De kan vel gås til. Der er mange undskyldninger og specielt kvinder er vant til at gå i sko, der ikke sidder helt fantastisk alligevel. Sådan at par høje, spidse sko ser jo fantastiske ud og så skidt da med hvis de strammer lidt. Men, det er bare sådan en dårlig ide. Dine fødder skal holde mange flere år end dine sko, og dem kan du ikke skifte, når du bliver træt af de problemer, som sko der ikke passer kan føre med sig. Find den rigtige størrelse i mærket ”Wolverine” ved at bruge en Wolverine størrelsesguide.

De tre mest almindelige problemer

Der findes mange genetisk arvelige lidelser, der kan ramme dine fødder, men langt de fleste problemer er i sidste ende selvforskyldte, når vi beslutter os for ikke at lytte til vores kroppe. Hvis dine fødder gør ondt uden at du har gået for meget, så er fodtøjet forkert. Du kan sagtens finde pæne sko både med og uden hæl, men størrelsen skal passe, så dine tæer ikke bliver klemt. De tre mest almindelige lidelser kan nemlig fuldstændig undgås, hvis du finder den rigtige størrelse fra starten af.

Knyster

Knyster dannes på storetåens grundled, der hvor storetåen sidder fast på foden. I kombination med en arvelig tendens til knyster, dannes de hvis man går i fodtøj, der presser storetåen ind mod de andre tæer og dermed skaber en unaturlig kant på siden. Det sker ofte på grund a sko, der er for spidse eller ganske enkelt for små. Knyster kan være utrolig smertefulde at gå rundt med og den operation man kan få for at fjerne dem og rette op på tåens vinkel, er så absolut heller ingen fornøjelse. Operationen er lille og hurtigt overstået, men der går flere, smertefulde uger før foden heler igen.

Du undgår sådanne skader med sko fra Wolverine. Men husk stadig at bruge en Wolverine størrelsesguide, så du finder den rette størrelse.

Ligtorne

Når det ikke går helt så galt, kan for meget tryk på fødderne resultere i ligtorne. Når huden udsættes for konstant belastning, danner den en hård, beskyttende flade, som vi også kender det fra f.eks. fingrene hvis vi skriver meget i hånden. Hård hud er i sig selv ikke noget problem, men på fødderne, specielt mellem tæerne, danner disse flader ofte i lille spids, der prikker og generer som en smertefuld lille splint. Ligtorne behandles først og fremmest ved at fjerne belastningen, altså de dårlige sko, men kan i undertiden blive så slemme, at lægen må hjælpe til med en kniv.

Nedgroede negle

Nedgroede negle er meget almindelige og opstår også som resultat af for hårdt tryk på tæerne. I virkeligheden er det ikke neglene, der er problemet, men neglevolden, altså den hudfold der sidder langs neglens kant. Vokser neglevolden sig for stor, kan neglen ikke vokse hen over den, og begynder i stedet for at grave sig ind i kødet. Det gør ikke kun ufattelig ondt, det bliver også betændt og kan være rigtig svært at komme af med. I det værste tilfælde kan der være brug for en fodterapeut eller en egentlig operation.

Add Comment