Urtete og nødder kan begge være en del af en sund kost

urtete

Hvis du går op i en sund krop og en sund livsstil, er der flere mad- og drikkevarer, som du med fordel kan indtage. Det er nemlig ikke ligegyldigt, hvad du fylder din krop med. Det er derfor vigtigt at prioritere, at du får noget godt og nærende at spise og drikke, så din krop har noget godt brændstof.

Alternativ eller konventionel sundhed?

Men hvad der anses som henholdsvis sundt eller usundt er de fleste tilfælde et spørgsmål om perspektiv. Blandt andet er der mange, som er glade for urtete. De mener, at urterne kan hjælpe dem med forskellige skavanker. Hvis du også har tiltro til urternes egenskaber, kan du i nedenstående læse mere om løvefod, og hvad den plante kan gøre for dig og din sundhed. Hvis du har en mere konventionel tilgang til sundhed, kan du i stedet læse om, hvorfor du bør spise nødder. Du kan også læse om, hvor mange nødder du bør spise, og hvorfor nødder, der ikke er købt knækkede, tit smager bedre.

Derfor bør du spise nødder

Nødder indeholder en masse gode vitaminer og mineraler, som er sunde for din krop. Blandt andet E-vitamin, fosfor, magnesium, jern, jod og zink. Derudover består nødderne også af både protein og umættede fedtsyrer. Begge dele er rigtig gode for dig og din krop. Særligt dit hjerte har rigtig godt af umættede fedtsyrer. Det eneste minus ved nødder, som du bør være opmærksom på, er kalorieindholdet. Nødder indeholder nemlig mange kalorier, så du bør ikke spise for mange. Ca. 30 gram nødder om dagen er passende for de fleste. Hvis du vil spise flere nødder, kan du købe en nøddeknækker, så du selv kan knække dem. Tjek det store sortiment af nøddeknækkere online.

Knæk dine egne nødder med en nøddeknækker

Hvis du gerne vil spise flere nødder, kan du med fordel investere i en nøddeknækker. Så kan du selv knække dine egne nødder. Typisk vil nødder, som du selv knækker, have mere smag. Det skyldes, at nødderne bliver høstet mellem august og oktober. Herefter får de lov til at tørre, så smagen bliver endnu kraftigere til, når de typisk skal spises i december. Læs mere på noeddeknaekker.dk, så du kan anskaffe dig din egen nøddeknækker.

Hvad er løvefod?

Løvefod er en plante, som særligt er kendt for sine påståede helbredende egenskaber. Den er derfor også kendt som det, man tidligere kaldte for en lægeplante. Planten har grundet sine påståede egenskaber været meget dyrket og anvendt i både Rusland, Nord- og Mellemeuropa. Plantens latinske navn er Alchemilla. Det betyder alkymi. Det navn har løvfoden fået, fordi alkymisterne mente, at løvfoden var én af de mest essentielle planter i jagten på at udvikle guld.

Hvad kan løvefod hjælpe med?

Dem, som mener, at løvefod har helbredende egenskaber, påstår, at planten kan hele sår og hæmme betændelse. Derudover mener de også, at planten lindrer, hvis du har mavelidelser. Det påstås også, at løvefoden kan rense blodet og styrke musklerne. Derudover mener nogle folk også, at planten med fordel kan benyttes af kvinder med uregelmæssig menstruation og andre underlivssygdomme.

Add Comment