Sådan giver du din baby nærhed

Små babyer bryder sig som regel ikke om at blive lagt i en barnevogn. Det er for langt væk fra dens primære omsorgspersoner, og bevægelserne er for uvante for barnet. Ofte stopper en baby med at græde, så snart det er tilbage ved mor eller far igen. Det er helt naturligt. Barnet er nemlig skabt til at skulle være tæt på sin mor det første lange stykke tid. Det er et medfødt overlevelses instinkt. Hvis du ønsker et glad og trygt barn, må du dermed bære det de første måneder.

Skab tryghed for din baby

At gå at bære sit barn i mange timer om dagen, bliver tungt for armene, og man kan nemt komme til at mangle at have frie arme til andre gøremål. Heldigvis er der god hjælp at hente. Man kan heldigvis både bære sit barn og have frie arme på samme tid. En rigtig god løsning, er at anvende en fastvikle. En fastvikle er et langt stykke stof, som man vikler omkring barnet og en selv, således at man bliver bundet sammen. Det er en meget tryg hule for babyen at sidde i, da den konstant kan mærke puls og hjerterytme fra den voksne. Derved skabes den ultimative tryghed for barnet, og du vil opleve en baby, som nærmest aldrig græder eller er ulykkeligt. Den har alt, hvad den skal bruge, nemlig masser af tryghed og kropskontakt.

Ved at binde barnet fast, vil barnet altid sidde således, at det er nemt og ubesværet for den der bærer. Man bære med en stor del af kroppen, hvilket gør at babyens vægt næsten ikke mærkes. Hvis man fortsætter med at bære, vænnes kroppen langsom til barnets øgede vægt, så det føles ikke tungere, om så barnet nærmer sig et år.

Det er tilmed meget hyggeligt at gå rundt med sit barn på sig. Man slipper for at skulle våge over en babyalarm, rende rundt med en stor barnevogn, på steder, som måske ikke lige er beregnet til at komme rundt med så stor en kasse.

Lær at binde en fastvikle

Det kan virke uoverskueligt at stå med et så langt stykke stof. For hvordan skal man dog lige bære sig ad med at få det bundet helt korrekt. Der findes mange bindevejledninger på nettet. Der er flere forskellige måder at binde på, så det handler om at finde en metode, som man bryder sig om. Der findes også en gruppe af mennesker, som er uddannede i at vejlede andre i, hvordan man gør med de her vikler. Det er gratis og der afholdes løbende vikletræf rundt om i landet, hvor man bare kan møde op. Her kan man også afprøve forskellige typer af vikler, hvilket kan være meget rart.

Når du har besluttet dig for at benytte en vikle, så kommer det helt store spørgsmål om, hvilken farve den skal have, hvilke mønstre skal der være i stoffet samt hvilket materiale stoffet skal være lavet af. Der er helt utroligt mange designs at vælge mellem.

Add Comment