Sørg for at sminken, du giver til dine børn, er giftfri

Du synes sikkert, ligesom rigtig mange andre forældre, at det er rigtig sjovt at få lov til at klæde sine børn ud – især når de er i en alder, hvor stort set alt, man klæder dem ud som, får dem til at se super søde og nuttede ud.

Det er rigtig sjovt for både børnene og forældrene at være med til at klæde barnet ud, men hvis man går all in og også bruge sminkefarve til at gøre kostumet mere autentisk, er det altså vigtigt, at man også lige huske på at vælge nogle gode mærker, som ikke gør, at barnets hud bliver irriteret. For nok vil man gerne gøre meget for, at barnet får den bedst mulige udklædning – men det skal dog ikke gå så vidt, at det går ud over barnets hud – så prioritér at få købt giftfri sminkefarve!

Det er sjovt at bruge sminkefarve til udklædning

Selvom sminkefarve ikke er det sundeste, man kan proppe i ansigtet, er det ikke ensbetydende med, at du slet ikke kan lade dine børn bruge det. Sminke kan nemlig være med til at pifte ethvert kostume op og give det mere dimension.

Hvis dit barn eksempelvis har en drøm om at blive klædt ud som en tiger til næste kostumefest, og I også har fået anskaffet et tigerkostume, kan det virkelig sætte prikken over i’et, hvis barnet også bliver malet som en tiger i ansigtet. Det er så her, at man bare skal tænke over, hvilken slags sminkefarve det er, at man bruger til dette.

Det er vigtigt at passe på børnenes sårbare hud

Som forældre har man naturligvis ansvar for at passe på sine børn på alle tænkelige måder, og det gælder altså også, når der er tale om en simpel ting som ansigtsmaling. Man skal bestemt ikke være ligeglad med, hvilken slags produkter man propper i sine børns hud, da børn nemlig har meget sårbar hud, som nemt kan blive ramt af udslæt og kløe. Men man behøver heller ikke at være af den fuldstændigt modsatte holdning og slet ikke lade børnene bruge den slags. Det gælder om at finde en balance, hvor børnene godt må blive malet i ansigtet, hvis det er med giftfri sminkefarve.

Tænk over, hvilke sminkemærker I bruger

Hvis man gerne vil give ens børn mulighed for at blive malet i ansigtet i forbindelse med en udklædningsfest, gælder det altså blot om at have de rette produkter. Den billige sminkefarve af et tilfældigt mærke, som man har fundet i en tilfældig butik, er nok ikke den bedste løsning, da det ikke er til at vide, hvilken slags giftstoffer der er i det. Man bør derimod kigger efter sminkefarve, som måske er lidt dyrere, men som så i hvert fald ikke indeholder gift.

Så kan dine børn sagtens få en super fed og gennemført udklædning, uden at det på nogen måde er skadeligt for deres hud.

Add Comment