Tandlæger er dyre, men der findes tandlæger i København, der både er billige og dygtige

Ordet ”tandlæge” har for mange en klang, af noget der er dyrt. Alle ved, at når man går til tandlægen, kan det hurtigt blive en dyr affære. Uanset hvad man skal have lavet, løber det hurtigt op i adskillige tusinde kroner. Samtidig kan det være svært at gennemskue på forhånd, om man står overfor en dyr omgang, eller om man slipper billigere.

Der findes mange tandklinikker landet over, og alle tilbyder de forskellige fordele for at få kunder. Der er mange, der reklamerer med fleksible åbningstider mens det, især i København, er blevet muligt at finde klinikker, der er forholdsvis billige uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Billig tandlæge i København

Blandt danskerne har der været en tendens til at søge mod udlandet, når man har stået over for en større tandbehandling, der har haft udsigt til at blive meget dyr. I udlandet kan man ofte få lavet tandbehandlinger meget billigere, hvilket har fristet danskerne til at gå denne vej. Mange danskere har fundet klinikker i udlandet, der har lavet et godt stykke arbejde, til billige priser, mens andre har fået forværret deres situation. Hvis man tager til udlandet, kan man ikke på forhånd vide hvad man får, og det kan være svært at hente hjælp bagefter, fordi de ikke har de samme regler på området som i Danmark. Det kan derfor være en god idé at forblive på det danske marked, og i stedet kigge sig om efter de billigste steder.

I København er der stor konkurrence på tandlæge-markedet. Den øgede konkurrence kommer dig som forbruger til gode, fordi mange klinikker tilbyder billigere priser for at differentiere sig fra konkurrenterne. Du kan fx vælge Tandlægerne ved Storkespringvandet, tvstork.dk, og få lave priser uden at der gås på kompromis med kvaliteten.

Det kan du selv gøre for at slippe billigere

Den 1. april 2015 indførte Sundhedsstyrelsen nye nationale kliniske retningslinjer. Det betyder, at når du går til tandlægen i dag, bliver du som patient inddelt i en grøn, gul eller rød kategori. De forskellige farver står for den risikovurdering, tandlægen giver en. Hvis du ligger i det grønne felt, er der lav risiko, og du behøver ikke gå til tandeftersyn mere end en gang årligt. Ligger du i gul eller rød kategori, er der mere kritiske faktorer der spiller ind, og tandlægen vil ud fra en individuel vurdering bestemme, hvor tit du bør gå til tandlægen.

Ligger du i en gul kategori, kan du selv være med til at rette op på problemerne og komme tilbage til den grønne kategori, ved at være mere omhyggelig med tandbørsten og holde igen med søde sager. En omhyggelig mundhygiejne kombineret med regelmæssige tandeftersyn forebygger tandproblemer, hvilket gør det billigere at gå til tandlægen. Både fordi du undgår, at der skal laves store indgreb, og fordi du ikke behøver gå så ofte til tandlægen.

Det er dyrt at gå til tandlæge, men det er dyrere at lade være. Du bør derfor lede efter en billig tandlæge med kvalitet i højsædet for at holde tænderne ved lige og omkostningerne nede på samme tid.

Add Comment