Din krop har brug for vitaminer og mineraler

Det er essentielt for din krop, at du får nok vitaminer og mineraler. Hvis du ikke får nok vitaminer og mineraler, vil din krop simpelthen ikke fungere korrekt.

Dette er for længst dokumenteret af videnskaben og Sundhedsstyrelsen har derfor lavet nogle retningslinjer for, hvor meget og hvilke slags vitaminer vi skal have. Man kalder dette for anbefalet daglig dosis.

Vi danskere er heldigvis begyndt at spise sundere, men alligevel får mange af os ikke dækket det anbefalede indtag af vitaminer og mineraler. Derfor er det en rigtig god ide at supplere med en multivitaminpille dagligt.

Disse grupper har brug for ekstra vitaminer

Vi har ikke brug for lige mange vitaminer og mineraler. Det er også derfor, at disse produkter bliver lavet til en særlig målgruppe.

Der findes f.eks. vitaminer til børn under 6 år, større børn, voksne, seniorer over 65 år, gravide, kvinder der ammer og andre målrettede doseringer. Vores kroppe har nemlig brug for forskellige mængder, hvilket der er taget hensyn til i de specifikke produkter.

Det siger næsten sig selv, at gravide kvinder har brug for flere vitaminer og mineraler, da de skal danne et barn i maven. Dette er en stor opgave for kroppen, og det er derfor vigtigt med tilstrækkeligt af de rigtige vitaminer og mineraler.

Ligeledes har børn brug for ekstra kalk, da deres knogler vokser meget. Det er derfor vigtigt med de rigtige vitaminpiller, da dosis er tilpasset kroppens behov.

Spis sundt og varieret

Hvis du spiser sundt og varieret, kan du få dækket dit vitamin og mineralbehov via kosten. Der er ligeledes mange andre fordele ved at spise sundt og varieret, da flere næringsstoffer er bedst via kosten og ikke som et kemisk fremstillet tilskud.

Det er dog de færreste af os, som spiser sundt og varieret nok til at få dækket hele vores vitaminbehov. Derudover skal man ikke være bange for at få for mange vitaminer, hvis man spiser en vitaminpille dagligt. Vitaminforgiftning er nemlig utrolig sjældent og det kræver helt andre og ekstreme doser.

Med det in mente, så er det en god ide at spise en multivitaminpille dagligt. Muligvis har du ikke særligt meget brug for den, men den skader i hvert fald ikke. Og på denne måde er du på den sikre side, hvilket er rart at tænke på.

Hvis du ikke spiser så varieret og sundt, så er det et must med vitaminpillen. Man skal også være opmærksom på, om der er noget særligt man ikke spiser. Hvis man ikke spiser fisk, er det en god ide at tage dagligt tilskud af fiskeolie, da vitaminpiller ikke indeholder dette.

Prøv derfor at gå din kost igennem og sammenlign med anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen, så kan du se, om du får nok af de forskellige ting.

Grøntsager er vigtige

Du har helt sikkert hørt det før, men grøntsager er utrolig vigtige, når det kommer til vitaminer og mineraler. Det er nemlig i grøntsager, at du får mange af de essentielle næringsstoffer, og ofte findes disse næringsstoffer ikke i andre fødevarer end grøntsager.

Samtidig er et øget indtag af grøntsager med til at holde din vægt nede, da grøntsager mætter meget i forhold til deres indhold af kalorier. Derimod er det godt at skære ned for sukker, hvide ris og pasta, da ingen af delene indeholder særligt mange vitaminer og mineraler.

Man betegner dem også som tomme kalorier, da det er energi uden de vigtige stoffer for kroppen. Kan du erstatte nogle af de tomme kalorier med grøntsager, så får du både en sundere og slankere krop.

Add Comment