Vægttab skabes af den rette kost og motion

Du ved det nok allerede, men der findes desværre ikke nogen genvej til at blive slankere. Der er kun den slagne vej, der byder på mindre og sundere mad og mere motion. Det er en gammel kendt opskrift, som alle nok kender, men som mange alligevel ikke formår at efterleve.

Et af trickene til det varige vægttab er da også at følge den opskrift – og blive ved med at følge den. Det er ofte her, det glipper, og mange falder tilbage til gamle uhensigtsmæssige vaner.

Spis mere groft og grønt og mindre fedt og sukker

Så simpelt kan det faktisk udtrykkes. Det handler om at indtage færre kalorier, end du forbrænder, hvis du gerne vil tabe dig. En god tommelfingerregel i den forbindelse er den der med at spise mindre af det usunde og mere af det sunde.

Det sunde er sådan noget som grøntsager og grove kornprodukter. Det skal du bare give den gas med. Det usunde, som du bør holde dig fra, er sådan noget som fedt og sukker. Husk, at det også kan gemme sig i brød, müsli og alkohol. Læs på varedeklarationerne, hvis du er i tvivl.

Dyrk mere motion

De fleste bør bevæge sig mere, end de får gjort i løbet af en dag. Det kan være meget svært at lave om på. Dels har de fleste meget travlt, og dels er de fleste temmelig magelige, når det kommer til stykket. Det kræver en hel del at lade den effektive motion vinde over sofaen.

Her gælder det om at finde en motionsform, som du synes godt om. Det skal helst være noget, som du også kommer til at dyrke på den lange bane. At køre på for fulde skrue i en uge eller to og så aldrig dyrke den form for motion mere, det holder slet ikke.

Hvis det kniber både med tiden og med motivationen, så kunne du eventuelt indrette dig med en motionsmaskine derhjemme. En af de mest effektive af den slags er en crosstrainer. Den kan fint stå derhjemme, og du behøver ikke at træne ret længe på den, for at det har en effekt. Du kan få hjælp til at finde en god crosstrainer til hjemmebrug her på Dagligvarernettet.dk, hvor du kan se på en god crosstrainer test, der kan guide dig til det bedste valg.

Det er både sjovt og effektivt at træne på en crosstrainer – og så behøver du ikke at træne så længe på den ad gangen.

Add Comment