Vand og vitaminer mod forkølelsessår?

Drikker vand

Der er ingen tvivl om, at et forkølelsessår er noget af det mest irriterende at se, når man kigger sig i spejlet om morgenen. Og har du først haft ét, så er risikoen for at de dukker op igen, altid til stede. Forkølelsessår er især irriterende, fordi de sidder i ansigtet og dermed ikke kan skjules, og så er de selvfølgelig trælse, fordi man ikke umiddelbart kan gøre noget for at få dem til at forsvinde med det samme. Det er naturligvis muligt at købe forskellige produkter, der hjælper efter nogle dage, eller man kan forsøge at dække forkølelsessåret med make-up af den ene eller anden art. Oftest er det imidlertid lige nu og her, at man gerne vil forkølelsessåret til livs, og så er det bedste middel altså forebyggelse. Ved forebyggelse kan man være heldig at undgå at forkølelsessårene overhovedet dukker op eller sørge for, at de kun viser sig sjældent.

Styrk immunforsvaret

To af de allervigtigste byggesten når immunforsvaret skal stå på et stabilt fundament, er vitaminer og vand (kilde). Vitaminer kan fås i den velkendte pilleform, men også gennem kosten. Spiser man varieret er det muligt at få alle de vitaminer man har brug for igennem kosten. Der kan dog være flere grunde til, at man ikke har mulighed for at få alle nødvendige vitaminer gennem kosten. Man er måske overfølsom, syg eller bare kræsen, og i sådanne tilfælde er vitaminer i pilleform et udmærket alternativ. Vand kan alle drikke i en vis mængde, men spørgsmålet er, om man får drukket nok.

En god idé kan være at starte sin dag med at drikke et stort glas vand. Vandet er med til at sætte gang i systemet igen efter det har ligget i dvale hele natten, og har derudover den fordel, at det frisker dig op. Med et stort glas vand som det første efter man står op, er man godt på vej mod de ca. 2 liter vand, der anbefales et voksent menneske at drikke dagligt. En anden god idé for at få nok vitaminer er at drikke en smoothie til morgenmaden. Er man ikke vild med smagen af grøntsager, kan den nemt camoufleres ved at anvende banan eller vanillemælk. En grøn smoothie blendes oftest af frosne grøntsager, men hvis du har friske kan de også anvendes.

Spis gode proteiner

BærFor at være sikker på, at dit immunforsvar er så stærkt som muligt, er det vigtigt, at du også indtager gode proteiner, og de fås nemmest fra fødevarer som bl.a. kød og æg. Kalkun- og kyllingekød er særligt rigt på proteiner, og indeholder samtidig ikke særlig meget fedt. Proteiner i kombination med vand og vitaminer er med til at styrke dit immunforsvar. Endelig tyder undersøgelser på, at også visse bær på grund af deres indhold af antioxidanter kan have en gavnlig effekt for immunforsvaret og derfor mod forkølelsessår. Solbær, ribs og hindbær kan med fordel indtages, hvis målet er ikke at irritere sig over forkølelsessår, når man ser sig i spejlet om morgenen.

Add Comment