Indimellem skal du huske at forkæle dig selv

At leve sundt indebærer andet og mere end blot at være aktiv og spise sundt. Det er mindst lige så vigtigt at huske at sikre sit mentale velvære. Det kan du blandt andet gøre ved at huske også at slappe af, leve godt og forkæle dig selv fra tid til anden. Det er vigtigt at huske, at det skal være sjovt at leve.

Husk at tage tid til dig selv

Med job, daglige pligter og gøremål og måske børn og familie at tage sig af, oplever mange at have meget travlt til hverdag – ofte så travlt, at det kan være svært at finde tid til hobbyer, fritidsinteresser og ikke mindst at have tid til sig selv. I det lange løb kan det gå meget ud over livskvaliteten og glæden ved hverdagen, ligesom det kan gå ud over motivationen til at udføre de daglige pligter.

Er du en af dem, der fra tid til anden synes det er svært at finde tid til sig selv, er det vigtigt, at det er noget, du begynder at prioritere. Skriv eksempelvis ”mig-tid” ind i kalenderen, præcis som du ville skrive andre af dagligdagens gøremål ind i kalenderen. På den måde sikrer du dig, at du afsætter tid til bare at være dig og gøre nogle af de ting, du ellers ikke får gjort i hverdagen. Plej en hobby, tag på en sjov udflugt, forkæl dig selv med en shoppetur eller lignende.

Noget lækkert til hyggestunderne

Selvom du måske prioriterer sundhed og varieret kost i hverdagen, er det okay engang imellem at slappe af og hygge sig med noget lækkert. I de koldere måneder kunne det eksempelvis være en dejlig varm kop kakao. Lækkert kakaopulver i mælk eller vand kan være en smagsoplevelse i sig selv – især hvis man vælger kakao af god kvalitet. Du kan overveje at vælge et fair trade kakaopulver. Sæt en god film på, spil et spil eller lignende og nyd en god kop kakao og en stund med selvforkælelse.

Noget lækkert til en hyggestund kunne også bestå i en lækker hjemmebagt kage eller et særligt godt måltid. Vil du gerne have den ultimative, afslappende oplevelse kan du også tage ud og spise. En enkelt aften med selvforkælelse, godt selskab og lækker mad kan af og til være nok til at forny sin energi.

Tag væk et par dage

Nogle gange kan man have brug for at holde en pause fra det hele – at slappe af og lade op, så man er klar til at påbegynde hverdagen igen med fornyet energi og motivation. Nogle gange skal man fysisk langt væk fra den daglige stress og jag, for at kunne pakke travlheden væk mentalt. Tag eksempelvis på en lækker rejse eller et skønt ophold i et par dage, hvor du lader pligterne og arbejdet blive hjemme. Sådan en tur bliver kun endnu bedre, hvis du deler den med en, du holder – eksempelvis din partner, en veninde eller et familiemedlem. Nyd hinandens selskab og få koblet helt af – ren selvforkælelse.

Add Comment