Kom i gang med at lave sundere retter

Kunne du godt tænke dig at leve et sundere og længere liv? Men har du svært ved at komme i gang med det sunde køkken? Du er ikke den eneste. Det kan være svært at komme i gang, især hvis man ikke har den største madlavnings appetit. Men med tid nok, skal du nok komme ind i det rette sind. Her er nogle tips, som kan hjælpe dig med at starte. En favorit er salat med kartofler

Start i det simple

Der er ikke nogen, som siger, at du skal lave trestjernet gourmet retter til at starte med. De behøver ikke en gang at være særlig sunde, dine første retter. Du kan starte i det simple. Måske lave noget spaghetti og kødsovs og så arbejde dig selv op efter. Det kan også være, at du aldrig har stået i et køkken før, så kan det være, at du blot skal varme nogle pizzaer i ovnen eller koge noget spaghetti. Som sagt, et skridt ad gangen. Bagefter skal du bare huske at skubbe dig selv, så du hele tiden udfordrer dig selv. Og hvis du synes det begynder at blive kedeligt, så prøv at smide kogebogen væk og eksperimenter. Det er det de professionelle gør. Det kan faktisk være rimelig sjovt at prøve at finde ud af, om man har kogt kødet længe nok og hvor langt op man kan skrue varmepladen op på, uden at brænde kødet på. Så tag børnesikringer af og hop ud i det.

Langsomt byg op det sunde

Som sagt, skub og udfordre dig selv lidt hver dag. Gør det til lidt af en konkurrence med dit tidligere selv, gør det bedre og vildere dagen efter. Så, når du begynder at føle dig rimelig tryg i køkkenet, kan du begynde at tilføje det sunde. Et salatblad her og der. Eksperimenter og prøv dig frem. Tilføj en masse krydderier, hvis det er det, du har brug for. Tilføj hvad end det er, som du har brug for, for at det bliver sjovt fremfor en pligt. Man kan også gå på internettet og enten lade sig inspirere eller blot prøve sig frem. En af de nemme, som man kunne prøve, kunne være salat med kartofler. Den er både nem at lave og den har ganske simple ting i sig; det er kun salat med kartofler. Det er garanteret at alle kan lide.

Og lev bedre

Salat med kartofler er også en god ret, da den kan gå til stort set hvad som helst. Laver du gril aften med drengene, så lav salat med kartofler til siden. Er det en familie aften, så lav salat med kartofler til siden. Er den en romantisk aften, hvor alt maden skal være noget af det fineste af det fineste, så lav salat med kartofler til dessert, når man ikke er blevet rigtig mæt af alt det fine mad. Det er jo danskernes national mad; kartoflen! Så gør dog brug af den!

Add Comment