Vigtigt fodboldudstyr for at undgå skader

Skadet

Det er desværre ikke sjældent, at man bliver ramt af skader, når man spiller fodbold. Fodboldskader rammer folk, som bare spiller i deres fritid, men også professionelle fodboldspillere bliver ramt. Skaderne kan være alt knæskader til hjernerystelser. Selvom det kan være svært at undgå skader fuldstændigt, kan man alligevel gøre meget for at undgå skaderne – og det rigtige udstyr såsom knæbeskyttere og benskinner er en vigtig komponent til at undgå de seriøse skader.

Beskyt dine knæ

Især ens knæ er meget udsatte, når man dyrker sport. Ofte vil knæskaden skyldes general overbelastning over længere tid, men det kan også være en såkaldt akut skade.

For at undgå at overbelaste knæet skal man først og fremmest sørge for at lægge mærke til, hvis ens knæ begynder at gøre ondt eller hæve op. Så kan man nemlig behandle skaden før, den som sådan er sket. Det gøres ved eventuelt at holde lidt igen under fodboldkampene eller holde en lille pause. Men det er også muligt at blive ved med at spille. Man kan nemlig gøre brug af et knæbind. Knæbindet fungerer ved at støtte knæet. Så hvis ens knæ er ved at blive overbelastet eller bare generelt er lidt svagt, bør man bestemt overveje at købe et knæbind.

Knæbind vil også muligvis kunne hjælpe mod akutte skader – både før og efter skaden er indtruffet. Under fodboldkampe vil knæet blive holdt på plads og derved have svære ved at blive skadet, som for eksempel ved at ryge af led. Knæbind vil også fungere godt til genoptræning af knæskader.

Derfor er benskinner så vigtige

Lige så vigtigt det er at beskytte ens knæ, lige så vigtigt er det at beskytte ens skinneben med benskinner til fodbold. De er nemlig utroligt udsatte i løbet af en fodboldkamp eller en normal træning. Man tager imod rigtig mange spark i løbet af sådan en kamp, og benskinnerne gør, at sparkene ikke rammer spilleren direkte. Et direkte spark på skinnebenet kan være utroligt smertefuldt. I værste tilfælde vil man opleve, at man ikke kan spille kampen færdig. Det er altså utroligt vigtigt, at man ikke spiller en kamp eller tager til fodbold træning uden ens benskinner.

Benskinner kan også fås med en tilhørende ankelbeskytter, hvilket også er en god idé at have. Det kan nemlig gøre enormt ondt at få et hårdt spark på anklen. Men ikke nok med at det kan gøre lidt ondt, så kan man også risikere at ens ankel bliver forstuvet, eller endnu værre at akillessenen bliver skadet.

Målmandsudstyr

Hvis man er målmand fremfor almindelig spiller, er der nogle lidt andre skader, man kan pådrage sig. Da man smider sig meget efter bolden, bør man have både albuebeskyttere og knæbeskyttere. Begge beskyttere har en støddæmpende effekt. Det betyder, at når man kaster sig efter bolden og rammer hårdt ned på jorden med enten albue eller knæ først, vil faldet føles mindre hårdt, end det i virkeligheden var. Forhåbentligt vil dette så afværge de værste skader, så man ikke står med en brækket albue eller lignende.

Add Comment