Sådan opnår du drømmen om hvidere tænder

Hvide tænder

Det er de færreste mennesker, der ikke ønsker et flot og hvidt tandsæt. Og hvis du særligt går op i skønhed, sundhed og wellness, er det med sikkerhed et eftertragtet mål at stræbe efter.

Problemet for mange er imidlertid, at de ganske enkelt ikke gør en stor nok indsats for at pleje deres tænder på fornuftig vis. Tværtimod er det ganske udbredt, at livstilsvaner såsom rygning eller indtagelsen af kaffe kommer i vejen for drømmen og misfarver tænderne.

Sådanne aktiviteter behøves dog ikke at spolere ambitionen om hvidere tænder fuldstændigt. Hvad end du bor i Silkeborg eller en hvilken som helst anden del af landet, kan du netop altid bestille en effektiv tandblegning hos din tandlæge.

Tandblegninger har efterhånden længe været populære, og mange danskere har opnået store resultater ved at opsøge sådan en form for tandbehandling. Dette har naturligvis medført markante ændringer i deres evne til at smile mere og være helt og aldeles bekymringsfri, når det kommer til tandsættets udseende. Dine tænder skal jo af gode årsager helst ikke forårsage unødvendig forlegenhed.

Vælg den form for blegning, der passer bedst til dine behov

Hvis du er interesseret i en blegning af tænder, har du som udgangspunkt to forskellige muligheder at vælge imellem: henholdsvis en klinkblegning eller en hjemmeblegning.

Som navnet antyder, består en klinikblegning af et besøg hos din tandlægeklinik. Behandlingen vil tage omtrent en times tid, og det kræver kun et enkelt besøg for at overstå hele processen. Blegningen foretages ved hjælp af en speciel form for gel, der smøres på tænderne af tre omgange.

En hjemmeblegning derimod består såvel af et besøg hos tandlægeklinikken som et trin i behandlingen, der skal foretages derhjemme. På klinikken vil du få taget et aftryk til nogle såkaldte blegeskinner, som du efterfølgende vil få uddybende instrukser om. Sørg i denne forbindelse for at få stillet de spørgsmål, som du eventuelt sidder inde med. Det vil netop gøre processen langt mere effektiv, hvis du er indforstået med, hvad du skal foretage dig derhjemme.

Efter instruktionen vil der blive brugt en halv time på, at du skal have blegeskinnerne med påført blegemiddel på. Dernæst skal du tage hjem og selv give dig i kast med blegningen et par timer om dagen i en periode på ti dages tid, og slutteligt kontrollerer din tandlæge forløbet ved et endeligt kontroltjek.

Følg de almene, gode råd efter din behandling

Når du er færdig med enten den ene eller den anden form for blegning, får du med garanti nogle oplysninger vedrørende ting, som du bør have for øje i den kommende tid.

For eksempel tilrådes det som oftest, at du skal holde dig væk fra mad, drikke og lignende, som er stærkt farvet og kan forårsage skader på tænderne. Herunder tænkes der blandt andet på den førnævnte rygning af cigaretter eller indtagelsen af et væld af kaffe- eller tekopper i løbet af dagen.

Det kan selvfølgelig være fristende at indtage lige det, som du har lyst til, men det ændrer ikke på, at du virkelig bør forsøge at være tilbageholdende. Ellers vil det med garanti få mærkbare konsekvenser, da blegningen i høj grad afhænger af dine spise- og drikkevaner i kølvandet på behandlingen.

Dertil er det jo altid et godt råd, at du bør indtage færre produkter med tilsat sukker, stærke farver og diverse sødemidler.

Såfremt du fortsat sidder inde med spørgsmål, kan det kun betale sig at forhøre dig nærmere hos din tandlægeklinik. Her vil du jo netop få udførlige svar af eksperter, som beskæftiger sig med blegning og lignende former for tandbehandling dag ud og dag ind.

Add Comment