Hvorfor man ikke selv skal ordne el i sit hjem

Indenfor alle fag og brancher, forefindes der en lang række lovkrav og regler man skal overholde. Dette er også gældende inden for el i hjemmet. Den typiske regel er, blandt andet at man gerne må lave og reparerer, det el man kan se hvis man skal flytte fra huset. Det betyder at el der går til lamperne, stikkontakterne og lignede er tilladt selv at skifte og reparere. Usynlig el, som ledninger i væggen, er ikke tilladt selv at udføre skader på. Her skal man have fat i en autoriseret elektriker. Grunden til man ikke selv må udføre dette arbejde, er fordi at el ikke er legetøj. Hvis man ikke ved hvad eller hvordan man skal udføre opgaven, kan man komme meget galt og alvorligt til skade.

Du må gerne skifte emhætte, køleskab, komfur og fryser hvis…

Der forefindes en stikprop på dine hårde hvidevare. Det gør der på stort set alle hvidevare i dag, men hvis du er uheldig at der ikke gør, er det ikke tilladt selv at koble det til, og så er det elektrikeren kommer på banen. Hvis du ikke ved hvad det er, kan du spørge om hjælp ved din forhandler. Dog er der en stikprop på stort set alt i dag, lige fra de små opladere til de hårde hvidevare, så problemet bør ikke være aktuelt fordi det også er en del af loven.

Du må ikke selv trække skjulte ledninger rundt i boligen for at få elektrikeren til at godkende det

Det betyder at du ikke selv må trække ledninger rundt igennem væggen, og så kommer elektrikeren og tilslutter det samt godkender det. Hvis dette sker, er det et brud på loven. Endvidere kan det være farligt at gøre det. Hvis du har lavet en fejl, og trukket ledningerne forkert rundt, kommer elektrikeren og godkender og kobler det hele til. Hvis der er en overgang, kan det enten sætte ild i din bolig, eller gøre personskade på din elektriker. Derfor er det en god ide aldrig selv at udføre større elektriker arbejde, bare fordi man tror man kan. Pas på din elektriker, du kan måske få brug for ham igen.

En uddannet elektriker vil altid blive et foretrukket valg

Når man er uddannet, kender man til reglerne og opgaverne. Derved er de også garvet, og laver ikke andre opgaver. Der findes elektrikere i stort set alle byer, så om du mangler en elektriker i Allerød, Odense, Aalborg eller Skagen, bør du bruge dem. Du har også mulighed for at indhente forskellige tilbud til din opgave. På denne måde har du noget at sammenligne med. Det er en god indgangsvinkel, og et godt råd er at indhente tilbud fra tre forskellige. Ved at have for mange valgmuligheder, gør du typisk dig selv mere forvirret end at finde en løsning. Tre tilbud fra elektrikere i Allerød er for eksempel til at overskue. En elektriker allerød har flere opgaver de kan udføre. Det er blandt andet at trække nye ledninger, opsætte en varmepumpe osv.

Add Comment