Sådan sørger du for at holde dit barn sundt og rask

sundt barn

For så godt som alle forældre, er vores vigtigste mål i livet at holde vores børn sunde og raske. Alle børn fortjener den bedst tænkelige start på livet, en start der bedst føres an med sunde og fornuftige vaner.

Først og fremmest handler det om at give sit helt lille barn ro og regelmæssighed. På den måde undgår man at barnet bliver stresset og utryg. Hav fast sovetider, faste spisetider og måske endda også faste legetider. Herved giver du dit lille barn forudsigelighed og det vil få lettere ved at finde ro.

Når dit barn bliver lidt større og begynder at gå og snakke, så handler det i høj grad om en fornuftig kost. Lær fra en tidlig alder dit barn at spise varieret, så du undgår et kræsent barn der måske vælger grøntsager, frugt og fisk fra. Husk på at det vi lærer som barn og de vaner vi tillægger os, de følger os typisk helt ind i voksenlivet. Motiver også dit barn til aktiv leg og motion, så du både styrker og stimulerer barnets motorik samt vænner det til en aktiv hverdag.

Start for eksempel dagen ud med en fælles morgenmad for hele familien hvor der serveres en frisklavet smoothie, havregrød og dagens vitaminpille. På den måde startes dagen sundt og afbalanceret.

Styrk dit barns helbred

Vi ønsker os alle sunde og raske børn i trivsel. Men et godt helbred og immunforsvar er ikke altid bare medfødt. For alle mennesker forholder det sig sådan, at vores psykiske tilstand i høj grad også påvirker vores ve og vel. Kroppen påvirkes med andre ord negativt, hvis humøret er dårligt. Lær derfor dit barn, at han eller hun kan komme til dig med alt, lige gyldigt hvor stor en udfordring eller et problem måtte være.

Derudover giver en god hygiejne også god grobund for et solidt immunforsvar. Sørg for at hjemmet er rent, opryddet og støvfrit. Skift sengetøj og håndklæder ofte, så du undgår bakterieophobning og gør håndvask til en fast vane inden madlavning og spisetid. Luft desuden ud flere gange dagligt, da alle har godt af ren og frisk luft. Hvis sygdommen alligevel skulle ramme, sygdom som for eksempel influenza, så vid at den slags tager tid. Dit barn skal først sendes i institution eller skole, når sygdommen helt har forladt kroppen og energiniveauet atter er stabilt. Ellers risikerer man hurtigt tilbagefald og et hermed endnu længere sygdomsforløb.

Sidst men ikke mindst, så husk på at rigeligt og god søvn er alfa omega for vi menneskers velbefindende – det gælder desuden for både børn og voksne.

Kilde: https://bornesiden.dk/

Add Comment